Nieuws

 • Stem op ons – RaboClubsupport

  Je helpt onze club er enorm mee. Heb je een rekening bij de Rabobank Weerterland en Cranendonck? Stem dan op onze groep! Het doel dit jaar; potten en pannen voor boven het vuur. Zo maken we de lekkerste tosti’s, popcorn, poffertjes, brood en misschien wel pizza’s.

 • Welpen op bezoek bij brandweer Budel

  Op 6 mei zijn de welpen op bezoek geweest bij de brandweer in Budel. Ze mochten een brandweerauto van binnen bekijken, oefenen met gereedschap om een fiets kapot te knippen zelf een pop redden uit een ruimte vol rook en natuurlijk als klap op de vuurpijl aan de slag met een brandweerslang.

  De welpen waren onder de indruk van alles wat er verteld werd en wat ze zelf mochten doen, al met al een topochtend!

  ” We waren bij de brandweerkazerne in Budel. Er waren vier onderdelen. Je mocht met een groepje van vijf. Je begon met een onderdeel. Dit waren de onderdelen: kijken in de  brandweerauto wat er allemaal in zit, gereedschap van brandweer gebruiken om een fiets kapot te knippen en een busje op te tillen, brandweerman legt uit wat zijn werk is en wat hij doet en we moesten een pop uit een kamer met rook tillen, met een brandweerslang spuiten op het doel.”
  – Joost 10 jaar-
 • Project Kampvuurcirkel

  Onze huidige kampvuurcirkel is ondertussen al weer 30 jaar oud en helaas niet meer in goede staat. In de groepsraad is akkoord gegeven voor een plan voor de sloop en herbouw. Het is een flink project waar een aantal van onze vrijwilligers zich volop voor in gaan zetten. We verwachten hier ruim een half jaar mee bezig te zijn.

 • Bedankt voor het stemmen

  Bedankt allemaal voor het stemmen op ons bij Rabo ClubSupport! De actie heeft ons €357 opgeleverd. De nieuwe kompassen komen er zodat de scouts en explorers ook in het nieuwe jaar weer veilig thuiskomen.

 • Jungledag Regio Zuid Oost Brabant

  Vandaag waren we de trotse gastheer van ruim 200 welpen uit heel Zuid-Oost Brabant tijdens de Jungledag2022. Wat een hoop blije gezichten, van de kinderen en de staf. Wat leuk om ons hele terrein zo vol te zien met welpen uit de hele regio.

  Alles kwam voorbij; lastige puzzels een hindernisparcours, spellen, pionieren in het klein, marshmallows roosteren voor gevorderden. Voor elke welp wat wils. Het is zelfs één groepje gelukt alle 25 spellen te doen!

  Dankjewel Scouting Budel, Scouting Hike-Groep Geldrop, Scouting Were-Di, Scouting Don Bosco Geldrop, Scouting Bladel, Scouting Hertog Jan van Brabant in Veldhoven, Scouting Duizel voor de gezelligheid en Scouting regio Zuidoost-Brabant voor de organisatie.

 • Stem op ons – Rabo ClubSupport

  Je helpt onze club er enorm mee. Heb je een rekening bij de Rabobank Weerterland en Cranendonck? Stem dan op onze groep! Dit kan via www.rabobank.nl/clubsupport of de RabobankApp. Het doel dit jaar; nieuwe kompassen om niet te verdwalen in het bos 😉

 • Jubilarissen in het zonnetje

  We zijn als vereniging enorm blij met al onze vrijwilligers. Afgelopen 6 juni hebben we aan 17 vrijwilligers een jubileumtekens uitgereikt. 5, 10, 15, 20 en 25 jaar. Alle speldjes kwamen voorbij.

  Bedankt allemaal voor jullie inzet! Op naar de volgende 5 jaar.

  De hele lijst van jubilarissen vind je hier.

 • Pinksterkamp 2022

  Voor het eerst in drie jaar is er weer een pinksterkamp met alle speltakken van onze groep. Bij de opening waren ruim 90 leden en vrijwilligers aanwezig, wat een mooi gezicht. Onze belevenissen kun je volgen op Facebook. Hieronder alvast een kleine impressie. Het kamp duurt nog tot maandag 6 juni 13.00

 • Vlooienmarkt 2022 – 10 april

  Na twee jaren zonder kunnen we eindelijk weer onze beroemde vlooienmarkt organiseren. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Alle laatste informatie vind je op Facebook.

  Hulp gezocht

  De vlooienmarkt vraag een hoop vrouw-/mankracht. Iedereen die kan helpen is welkom! Meer informatie vind je hier.

 • Fijne feestdagen
 • Aanpassingen ivm Corona

  De nieuwe Coronamaatregelen hebben ook de nodige impact op onze groep. Waar het op de blokhut normaal gesproken op vrijdagavond een drukte van belang is, staat hij nu leeg. Geen activiteiten voor onze leden.

  De explorers hebben besloten voorlopig elkaar weer online te zien, de scouts verplaatsen hun opkomsten naar zondagochtend.

  Een gemis voor onze leden en vrijwilligers voor wie deze vrijdagavond altijd een fijne start van het weekend was. Hopelijk verbeterd de coronasituatie snel en kunnen we elkaar weer zien zoals anders.

  Meer weten over scouting en corona? We volgen de richtlijnen vanuit Scouting Nederland te vinden op www.scouting.nl

 • Uitslag RaboClubSupport bekend

 • Terug van vakantie en zin in iets nieuws!

  Wordt vrijwilliger bij onze groeiende groep!   2 uur per week, 2 uur per maand of 2 x per jaar – voor iedereen een leuke klus wat je talent ook is;   – leiding – (junior)bestuurslid – klusser – fotograaf – – webmaster – kampkok – creatief talent – tekstschrijver – – oudervertegenwoordiger – praktijkbegeleider – 

  Kijk boven in het menu bij “vrijwilliger worden”

 • Project Speelnatuur Kizito

  Het terrein rondom onze blokhut zo inrichten dat er iets te beleven is voor al onze speltakken en het verhogen van de natuurwaarde. Dat zijn de doelen van het project ‘Speelnatuur Kizito’. Het terrein is altijd in beheer geweest van de gemeente Cranendonck maar zij hebben aangegeven dat wij het beheer over mogen nemen en dat opent nieuwe mogelijkheden! Tijd om het goed aan te pakken en er iets moois van te maken.

  Het project 

  De looptijd van het project is ongeveer 1 jaar. Voor het maken van de plannen gebruiken we het komende half jaar, de realisatie vind plaats komende winter. Onderdeel van het plannen maken is het inventariseren van de wensen van onze leden en vrijwilligers en het contact zoeken met lokale partners (IVN, natuurbeheerders, gemeente etc.

 • Nieuwe website

  Welkom op de vernieuwde website van onze groep. Vanaf 1 november 2021 weer helemaal up-to-date! Op de website vind je alle actuele informatie van onze groep, data en foto’s. Veel plezier!