Welpen

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere meisjes en jongens van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

Spelen in thema
Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen.

Logo van de welpen

In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. De verschillende activiteitengebieden zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. 

Insignes
Tevens hebben de Welpen de mogelijkheid om elk jaar insignes te verdienen. Verdeeld over het hele jaar zijn ze dan bezig met activiteiten, met als doel om het insigne te halen. Enkele te behalen insignes zijn: insigne koken, pionieren, EHBO en natuur, er zijn er in totaal 26. Is de inzet goed en voldoen ze aan de eisen dan verdienen ze het insigne. Deze komt dan op het uniform zodat ze kunnen laten zien wat ze allemaal beheersen. Hier lees je er meer over. 

Elke zaterdag een bijeenkomst en samen op kamp
De welpen hebben elke zaterdag van 10.30 tot 12.30 een bijeenkomst. Een paar keer per jaar gaan de Welpen op kamp (twee overnachtingen) en ze sluiten het jaar af met een spetterend zomerkamp (een week).

Een keer komen kijken?
Wanneer je een keer wilt komen kijken, neem dan contact op met de leiding: klik hier om te mailen.